Privacy

Privacyverklaring

Onze persoonlijke privacy vinden wij erg belangrijk. Daarom hechten wij juist veel waarde aan úw privacy. Dat doen we al vanaf het moment dat we in 2008 met onze webshop begonnen. Vanwege de inwerkingtreding van de Algemene verordening gegevensbescherming (de AVG) per 25 mei 2018 informeren wij u graag over de wijze waarop wij uw gegevens verwerken en hoe wij uw gegevens vertrouwelijk behandelen en beveiligen.


Misschien wel het allerbelangrijkste in deze privacyverklaring
Wij verkopen uw persoonsgegevens niet aan derden en stellen deze uitsluitend aan partners ter beschikking voor de verwerking van uw aankoop (bijv. ten behoeve van uw betaling) en uw recht op garantie.

De Daylightshop (onderdeel van Bordurama-Daylightshop) is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Wij leggen hieronder uit waarom wij gegevens verzamelen, welke gegevens we aan u vragen en wat we met deze gegevens doen. Verder geven wij aan hoe lang we gegevens bewaren, wat uw rechten zijn en dat u altijd de baas blijft over uw persoonsgegevens.
 

Uw bezoek aan onze website
Voor het goed functioneren van de webshop is het noodzakelijk om een beperkt aantal cookies te plaatsen. Deze functionele cookies dienen uitsluitend om uw bezoek aan onze webshop te optimaliseren. Functionele cookies onthouden bijvoorbeeld wat een bezoeker in het winkelwagentje heeft geplaatst en houden dat vast voor een eventueel volgend bezoek aan de webshop. Voor functionele cookies is volgens de AVG geen cookiemelding op de webshop vereist.

Uw bezoek wordt ook gemeten met behulp van analytische cookies. Hierbij worden we geholpen door Google Analytics. Zij verwerken uw anoniem gemaakte bezoekgegevens aan onze webshop samen met de bezoekgegevens van andere bezoekers tot voor ons bruikbare (statistische) rapportages. Deze rapportages stellen ons in staat om de webshop te verbeteren en dat is natuurlijk ook in uw belang. Omdat bij het doorgeven van uw bezoekgegevens uw IP-nummer anoniem gemaakt wordt, is ook voor het plaatsen van de analytische cookies geen cookiemelding op de webshop vereist.
Uw bezoekgegevens worden maximaal 26 maanden bewaard.

Wij maken geen gebruik van tracking cookies, ook wel marketing cookies genoemd. Dit is zakelijk gezien misschien geen goede beslissing, maar het voorkomt eventuele ergernissen bij onze bezoekers en klanten. Wij zijn voorstander van simpele advertenties en nog meer van mond-tot-mond reclame. Bij dit laatste kunt u ons enorm helpen!
Omdat wij geen tracking cookies inzetten, hoeven wij geen cookiemelding op de webshop te vertonen. Dat maakt het voor u en ook voor ons een stuk gemakkelijker!


Online shoppen zonder klantaccount
In onze webshop kunt u niet zonder een klantaccount bestellen. Dit klinkt erger dan het is, want, omdat wij uw persoonsgegevens niet voor marketingdoeleinden en nieuwsbrieven gebruiken, is er geen verschil met het bestellen met een klantaccount. Dezelfde gegevens zijn nodig en het klantaccount heeft als voordeel dat het u in de gelegenheid stelt om later uw bestellingen nog eens in te zien of om sneller een nieuwe bestelling in te voeren. U bepaalt zelf of u daarvan gebruik wilt maken.
 

Uw bestelling in onze webshop
Wanneer u bij ons een bestelling plaatst, dan hebben wij voor het totale verwerkingsproces persoonsgegevens nodig:

1. De bestelling

Bij een bestelling vragen we alleen de gegevens die we echt nodig hebben. Naast de naam, het adres en de postcode/woonplaats van degene die de bestelling invoert hebben we deze gegevens ook nodig mocht er sprake zijn van een afwijkend factuuradres of een afwijkend bezorgadres. Verder willen we ook graag een telefoonnummer en een e-mailadres van degene die de bestelling invoert. Dat stelt ons in staat om contact over uw bestelling op te nemen mocht dat nodig zijn.

Het e-mailadres wordt gebruikt om uw bestelling te bevestigen en om u te informeren over de bezorging. Heeft u voor uw bestelling een nieuw klantaccount aangemaakt, dan ontvangt u ook hiervan een bevestiging via e-mail.

2. De betaling

Heeft u bij een bestelling voor "Vooruit betalen" gekozen, dan regelt u zelf de betaling via een bankoverschrijving en ontvangen wij geen extra betalingsgegevens. We zien na verloop van tijd alleen de bijschrijving van uw betaling op onze bankrekening.
Voor alle andere betalingsmethoden binnen de webshop maken wij gebruik van de service van Buckaroo Online Payment Services (Buckaroo B.V. gevestigd in Utrecht). Zij dragen zorg voor een veilige betalingstransactie op basis van uw persoons- en bestelgegevens die door onze webshop worden doorgegeven aan Buckaroo en die tijdens het betaalproces nog door u worden aangevuld, bijvoorbeeld met uw bankrekeningnummer.

3. De bezorging

De bezorging van de bestellingen wordt voor ons verzorgd door General Logistics Systems B.V. (GLS). Ook zij kunnen zonder uw persoonsgegevens hun werkzaamheden niet goed uitvoeren. De persoons- en bestelgegevens die wij aan GLS doorgeven zijn in goede handen, dit kunt u nalezen in de privacyverklaring van GLS:  https://gls-group.eu/EU/en/dataprotection/glsnetherlands
 

Nieuwsbrieven
Daar kunnen we heel kort over zijn. Wij versturen geen nieuwsbrieven!
 

E-mail
Als u een klantaccount in de webshop aanmaakt, dan ontvangt u een automatisch verzonden e-mailbevestiging.
Ook na een bestelling ontvangt u een automatisch verzonden bestelbevestiging met daarin de gegevens van uw bestelling.

Op de dag van verzending van uw bestelling ontvangt u op het eind van de dag een verzendbericht van GLS met o.a. track&trace.


Garantie
Als u aanspraak wilt maken op garantie en ons daarover via e-mail heeft geïnformeerd, dan sturen wij uw e-mail door naar de van toepassing zijnde groothandel of producent, waarbij we de bestelgegevens van het artikel waarover de garantieaanvraag gaat meesturen. Communicatie loopt altijd via ons, u ontvangt geen e-mail van de groothandel of producent.
 

Wie hebben nog meer (beperkt) toegang tot uw gegevens
Als webshop heb je een server nodig om de webshop op internet te kunnen tonen. Wij huren serverruimte bij een host. Feitelijk worden bij deze host de gegevens op de server bewaard. Met deze host hebben wij daarom een verwerkersovereenkomst getekend, waarin afgesproken is hoe zij met alle door ons verzamelde data omgaan.
Ook met onze accountant is een dergelijke verwerkersovereenkomst getekend, want ook zij hebben, weliswaar beperkt, toegang tot persoons- en betaalgegevens.


Beveiliging
Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. In het bijzonder nemen wij de volgende maatregelen:

  • De toegang tot uw klantaccount met uw persoonsgegevens is beschermd met een gebruikersnaam en een door u gekozen wachtwoord
  • Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen u en onze website wordt afgeschermd wanneer u persoonsgegevens invoert


Hoe lang bewaren we uw gegevens?
De gegevens die voortkomen uit de door ons geplaatste cookies worden 26 maanden bewaard.

De persoonsgegevens die bij een bestelling worden opgegeven bewaren we veel langer, omdat de praktijk heeft geleerd dat wij regelmatig in oude bestellingen moeten terugkijken. Een voorbeeld: het werkt veel sneller en klantvriendelijker om met behulp van de bestelling vast te stellen welke lamp iemand gekocht heeft en welke vervangingslamp daarvoor nodig is, dan dat we middels vragen en wellicht zelfs via het opvragen van foto's dit moeten herleiden.
Eveneens moeten we rekening houden met een fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens.
Voor de persoonsgegevens (inclusief de betaalgegevens) hanteren we daarom de volgende spelregels:

- een klantaccount zonder bestelling wordt na 12 maanden verwijderd
- een klantaccount met één of meer bestellingen wordt verwijderd nadat de laatst gedateerde bestelling 10 jaar oud is


Status privacyverklaring
Deze privacyverklaring is aan regels gebonden, maar is wel een dynamisch document. Dat wil zeggen dat door voortschrijdend inzicht en/of door gewijzigde regelgeving de inhoud op onderdelen kan of zelfs moet wijzigen. De laatste versie treft u steeds aan op de website en deze laatste versie is leidend bij eventuele geschillen.


Inzage en wijzigen van jouw gegevens
U heeft en u houdt de volledige controle over uw gegevens. Voor uw geruststelling: we beschikken alleen maar over de door u ingevoerde gegevens in uw klantaccount, gekoppeld aan de door u ingevoerde bestellingen. In uw klantaccount kunt u uw bestelhistorie vinden en kunt u uw persoonsgegevens inzien en/of wijzigen.
Afgeronde bestellingen kunnen wij op uw verzoek niet verwijderen. Hiervoor geldt de eerder genoemde bewaartermijn. Wilt u dat wij uw klantaccount verwijderen, dan kunt u dit via e-mail aanvragen.

Heeft u vragen of wilt u inzage in uw persoonsgegevens, neemt u dan contact op met ons:
per e-mail: info@daylightshop.com
per post: Daylightshop  Kennedylaan 38  5121AB  Rijen

Ter voorkoming van misbruik kunnen wij aanvullende informatie vragen om uw identiteit vast te stellen.
 

Autoriteit Persoonsgegevens
Heeft u vragen of klachten over de verwerking van uw persoonsgegevens, dan helpen we u graag. U kunt ook een klacht indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Daarvoor kunt u contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl


Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 9 augustus 2018.

Volgende